flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2024, 09:10

Сьогодні державне свято – День Конституції України.

          Конституція є фундаментом законодавства України.

У статті 1 Основного Закону зазначено, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

В Конституції України також закріплено, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Саме прагнення кожного українця жити у незалежній державі єднає всіх у боротьбі проти країни-агресора з метою досягнення справедливості, перемоги у загарбницькій війні та звільнення окупованих територій на нашій землі.

Саме відстоювання закріплених у Конституції фундаментальних цінностей, своїх прав, своєї незалежності та суверенності, та взагалі - свого існування як держави  - є головною рушійною силою кожного з нас задля світлого майбутнього нашої держави та процвітання незалежної України!

Кожен день історії сучасної України пишеться кожним з нас. Кожен день, кожну ніч наші захисники та захисниці неухильно дають відсіч ворогу. Наші досягнення і відкриття прославляють нашу країну.

Мужністю, героїзмом, самовідданістю українців у відстоюванні своїх прав і свобод пишається весь цивілізований світ.

Щиро вітаємо з Днем Конституції України, бажаємо всім міцного здоров’я, невичерпної енергії і сил, оптимізму і мужності!

Пишаємось нашими героями! Пишаємось кожним з нас! З гідністю відстоюємо свої права та незалежність нашої держави! Тримаймося разом, прямуймо до Перемоги!