flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна – ухвалено вирок за обвинуваченням у державній зраді

13 травня 2024, 12:03

10 травня 2024 року колегією суддів Київського районного суду м. Харкова ухвалено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадян України П. та І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України, а саме: державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, що виразилось в умисному діянні, вчиненому громадянами України на шкоду недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, наданні представнику іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Судом встановлено, що дії обвинувачених вирізнялися своєю цілеспрямованістю, узгодженістю, мали масовий характер (4 епізоди) та підтверджували наявність умислу на вчинення державної зради на шкоду недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України у формі надання представнику іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Вироком суду громадян П. та І. визнано винуватими у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення та призначено покарання кожному у вигляді 15 (п’ятнадцяти) років позбавлення волі, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.