flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок оперуповноваженому карного розшуку у «народній міліції» у м. Ізюм

19 січня 2024, 10:16

29 грудня 2023 року Київський районний суд м. Харкова ухвалив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина С. у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, а саме: добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

Так, громадянин С. у період часу з середини червня 2022 року по середину серпня 2022 року погодився на пропозицію військових російської федерації та вирішив добровільно зайняти посаду поліцейського у незаконному новоствореному правоохоронному органі - «народній міліції» у м. Ізюм, Харківської області, а саме: посаду оперуповноваженого карного розшуку, в обов’язки якого входили: розшук осіб, допити та затримання осіб.

Звертаємо увагу, що кримінальне провадження розглядалось у спеціальному судовому провадженні (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого, за участю захисника, якого було призначено державою. При цьому, судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання. Обвинувачений був поінформований належним чином про дати слухання справи, а також були дотримані його права на належне представництво у суді, відповідно до вимог КПК України.

Вироком суду громадянина С. визнано винуватим у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 (дванадцять) років та з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку.