flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Незалежності України!

24 серпня 2023, 09:42

Цього року ми відзначаємо 32 річницю незалежності України.

24 серпня 1991 року Верховна рада УРСР ухвалила постанову про проголошення України незалежною демократичною державою. З моменту проголошення незалежності чинними на території України є тільки її Конституція, закони, постанови  Уряду  та інші акти законодавства республіки. Так зазначено у постанові. 1 грудня 1991 року відбувся всеукраїнський референдум, на якому народ підтримав Акт проголошення незалежності України.

За час незалежності наша країна вражала світ своїми досягненнями в науці, культурі, економіці, спорті та інших галузях. За цей час ми гідно показали себе на Олімпійських та Паралімпійських іграх, провели на своїх стадіонах разом з Республікою Польща футбольний чемпіонат Європи – Євро 2012, в українців з’явилася можливість вільно подорожувати Європою, отримавши безвіз, ми тричі перемогли на пісенному конкурсі Євробачення, стали на шлях цифрових технологій, в Україні запрацювала держава в смартфоні – Дія (скорочення від «Держава і я»). Є багато й інших, гідних уваги досягнень.

Але головні досягнення у теперішній час – це наші досягнення у боротьбі з країною-агресором, здобуття нашої справжньої незалежності на полі бою потом і кров'ю наших захисників. Цього року День Незалежності України ми вдруге зустрічаємо в умовах повномасштабної війни з рф. Наразі кожен українець пліч-о-пліч виборює свою перемогу над загарбниками. Головна мета українця на цей час - звільнення кожного метра окупованих територій, відстоювання своїх прав та свобод, своєї незалежності, суверенності та цілісності нашої держави! Нас не поставити на коліна! Кожен день наближає нас до нашої Перемоги! Перемоги Добра над Злом, Світла над Темрявою!

День Незалежності України – це наше найголовніше державне свято! За неї боролись дуже багато поколінь українців, і ця боротьба триває і сьогодні.

Щиро вітаємо всіх українців з Днем Незалежності України! Бажаємо всім міцного здоров’я, невичерпної енергії і сил, оптимізму і мужності!

Ми пишаємося тим, що ми – українці, мужні, самовіддані та цілеспрямовані, вільні і незалежні! Ми – єдині, і Україна - в нас одна! Слава Україні!