flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефект Моцарта

17 грудня 2019, 17:17

ЕФЕКТ МОЦАРТА

     На виконання рекомендацій іноземних партнерів щодо створення в судах атмосфери довіри, доброзичливості між працівниками апарату суду та відвідувачами суду, в коридорах приміщення Київського районного суду м. Харкова встановлена вбудована акустична система, з динаміків якої неголосно звучить музика видатного всесвітньо відомого  австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

     За дослідженнями відомих вчених Франції, Швеції, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Швейцарії легкі, чисті, плавні і ритмічні твори Моцарта створюють і підтримують гарний настрій, душевну рівновагу. Геніально проста, чиста, світла, сонячна та щира музика Моцарта сприяє встановленню довірливих взаємовідносин, взаємної поваги, впевненості, усуває конфліктність у спілкуванні.      

     Зазначений проект впроваджений в Київському районному суді м. Харкова як пілотний, в зв’язку з чим розроблена анкета-опитування для відвідувачів суду з метою з’ясування їх особистого ставлення до впровадження. Будемо вдячні за участь у опитуванні.