flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місцеві вибори – 2020: як заповнювати виборчий бюлетень

23 жовтня 2020, 10:24

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Про те, як заповнювати виборчий бюлетень, Центральна виборча комісія затвердила роз’яснення, яке розмістила на своїй офіційній сторінці.

Комісія роз’яснила порядок проставлення у такому бюлетені позначки “плюс” (+) або “галочки” (✓), або іншої, що засвідчує волевиявлення виборця. А також – правильність написання порядкового номера кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії, яку виборець підтримав. Окрім того, у документі наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня.

У разі помилки при заповненні бюлетеня виборець може написати заяву до дільничної виборчої комісії з проханням видати йому ще один бюлетень. Однак якщо і за другим разом виборець допустить помилку, то третьої спроби для нього не передбачено.

Ці роз’яснення допоможуть виборцям підтримати партію та окремого кандидата та реалізувати своє конституційне право обирати.

 

Джерело